Neckermann vraagt uitstel betaling aan

Het Duitse postorderbedrijf Neckermann heeft uitstel van betaling aangevraagd. Eigenaar Sun Capital wil de geplande reorganisatie niet financieren. Neckermann en de vakbonden waren het de afgelopen weken juist eens geworden over een reorganisatie.

Neckermann kondigde eerder al aan dat bijna 1400 van de 2500 banen geschrapt zouden worden, maar investeerder Sun denkt niet dat daarmee de problemen zijn opgelost en besloot de geldkraan dicht te draaien. In Nederland heeft het postorderbedrijf vestigingen in Sint Jansteen en Terneuzen. Een maand geleden werd bekend dat door de reorganisatie circa 150 van de 550 mensen zouden worden ontslagen in Zeeuws-Vlaanderen.

Het Duitse concern had gehoopt het bedrijf weer op de rails te krijgen door de papieren catalogus af te schaffen en helemaal over te gaan op de verkoop via internet. “De toekomst van postorderbedrijven is op het internet. Wij kunnen daaraan niet voorbijgaan. Te veel van onze middelen gaan nu op aan het papier”, zei Neckermann eind april.
__________________________________________________________________________________

Corporate Recovery, dé cursus over reorganisaties, faillissementen en doorstarts

Een op de vijf Nederlandse bedrijven rendeert niet en jaarlijks gaan duizenden ondernemers failliet. Dit kan ook uzelf, uw collega’s, afnemers en leveranciers overkomen. In de cursus Corporate Recovery krijgt u praktische antwoorden op vragen als: hoe koopt u een bedrijf uit een faillissement en hoe voert u een succesvolle doorstart uit? Lees meer
__________________________________________________________________________________

 

Gerelateerde artikelen