Moeilijkste aspect business partner rol is balanceren tussen controlfunctie en resultaatverantwoordelijkheid

'Stelling durven nemen en de rug recht houden' gaat controllers die in hun rol acteren als business partner relatief gemakkelijk af. Meer moeite hebben zij met effectief communiceren (soft skills) en balanceren tussen hun controlfunctie en resultaatverantwoordelijkheid.

Dat blijkt uit een poll van FM.nl onder 130 finance professionals. Ruim 27 procent van de respondenten vindt balanceren tussen controlfunctie en resultaatverantwoordelijkheid de grootste uitdaging van het business partnerschap.

De volledige resultaten zien er als volgt uit;

Op de vraag of je de functie zou moeten scheiden in de organisatie – financial control en business control – antwoordt het grootste deel (43%) van de respondenten dat dit van de specifieke organisatie afhangt. 

FM.nl vroeg de finance professionals tot slot naar hun huidige tijdsindeling om te onderzoeken in hoeverre zij nu reeds als business partner actief zijn. 1 op de 5 (21%) is momenteel nog voor 100 procent met financiën bezig

 
30 procent van de respondenten besteedt naast 80 procent van zijn/haar tijd aan financiën ook 20 procent aan advisering. Die groep financials heeft de eerste stap naar business partnerschap gezet. Voor bijna 30 procent is de verdeling finance-advisering zelfs 50/50. 20 procent van respondenten besteedt zelfs meer dan 50 procent van zijn/haar tijd aan advisering.
__________________________________________________________________________________

Volg de training de Controller als Businesspartner
Wilt u als controller doorgroeien? De beste controllers vervullen hun rol als inhoudelijk vakman, bekwaam adviseur, begeleider & coach. In deze training krijgt u inzicht in de stappen die nodig zijn om een onmisbare businesspartner te worden. Meld u hier aan.
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen