Minister kijkt naar pensioenkorting

Kamer bezorgd over dreigende pensioenkortingen tot wel 8 procent.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken gaat op korte termijn in gesprek met pensioenfondsen om een oplossing te zoeken voor de dreigende “onnodige kortingen”. Dat zei hij in debat met de Tweede Kamer. De Kamer maakt zich grote zorgen over de mogelijke kortingen die dreigen op korte termijn. Pensioenfondsen moeten mogelijk volgend jaar al minder pensioen uitkeren, omdat ze volgens de rekenregels te weinig vermogen hebben.

De Pensioenfederatie vroeg donderdag om hulp van het kabinet, in de aanloop naar het debat met de Kamer. Nederlandse pensioenfondsen zijn blij met het recent gesloten pensioenakkoord, maar maken zich ernstige zorgen over de effecten van de aanhoudend lage rente en de instabiele financiële markten.

Als gevolg van deze ontwikkelingen staan bij de pensioensector alle seinen inmiddels op rood, zo schrijft de branchevereniging. Kortingen van 8 procent zijn volgens de Pensioenfederatie niet ondenkbaar als er niet wordt ingegrepen. Vanwege de handelsoorlog, geruchten over nieuwe monetaire stappen van de Europese Centrale Bank en de brexit, lijken de problemen voorlopig niet van de baan.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data


(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen