Minder starters in het mkb

Het aantal starters in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is de laatste tijd aan het afnemen.

Vorige maand telde de Kamer van Koophandel (KvK) 11 procent minder starters dan in juli vorig jaar.
Daartegenover blijft het aantal startende zzp’ers groeien ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dit duidt er volgens de KvK op dat het momenteel gemakkelijker is om alleen een onderneming te beginnen dan als ‘klassiek’ bedrijf, waar personeel voor moet komen is en waarvoor veel investeringen nodig zijn.
In de maand juli zijn er in totaal 13.717 bedrijven gestart, 1 procent meer dan een jaar geleden. Daartegenover stonden 7873 bedrijfsbeëindigingen. Het aantal ondernemers dat de stekker eruit trok, kwam 2 procent lager uit.
Het aantal faillissementen daalde afgelopen maand met 21 procent, tot 480. Vanwege het economisch herstel gaan er al een tijdje een stuk minder bedrijven over de kop.
(ANP)
 
__________________________________________________________________________
Bent u ondernemer, manager, jurist, accountant, adviseur of financier? Bent u (binnenkort) betrokken bij een faillissement, sanering of doorstart? Dan is de cursus Corporate Recovery voor u onmisbaar. De cursus biedt u praktische antwoorden op uw vragen: Hoe koop ik een bedrijf uit een faillissement en hoe voer ik een succesvolle doorstart uit? Meld u direct aan
__________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen