Minder bedrijven failliet verklaard in februari

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is verder gedaald. In februari 2017 zijn er 45 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari 2017, zo meldt h

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Daarna stokte de dalende trend. In de afgelopen drie maanden nam het aantal faillissementen echter weer af. In februari is het aantal faillissementen weer terug op het niveau van augustus 2016.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 274 bedrijven en instellingen in februari 2017 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 60. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 44.

De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Gerelateerde artikelen