Microfinancieringsplatform Wakibi lanceert Women Empowerment Fonds

Microfinancieringsplatform Wakibi start het Women Empowerment Fonds.

Door gebrek aan toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, wordt het hen veelal onmogelijk gemaakt een bedrijf te starten en op eigen benen te staan. Microfinancieringsplatform Wakibi heeft als missie om deze uitdaging weg te nemen en start hiervoor het Women Empowerment Fonds. Met support in de vorm van microkredieten van bedrijven en particulieren gaat het fonds voor gelijke rechten en meer onafhankelijkheid.

Via het platform kan iedereen – bedrijf of particulier – ambitieuze vrouwen in ontwikkelingslanden op een laagdrempelige wijze steunen. Al vanaf €5,-, eenmalig of in abonnementsvorm, kan het fonds gefinancierd worden, waarna het geld in de vorm van microkrediet aan de vrouwelijke ondernemers wordt uitgeleend om een bedrijf te starten of te laten groeien. Deze financiële onafhankelijkheid stimuleert niet alleen gelijke kansen voor vrouwelijke ondernemers en persoonlijke groei, ook zorgt het voor sociale impact in hun directe omgeving. Zo draagt het Women Empowerment Fonds bij aan tien doelstellingen uit de Sustainable Development Goals van de VN, waaronder armoedebestrijding, gendergelijkheid, eerlijk werk, economische groei en partnerschappen.

Doordat de geleende microkredieten gemiddeld binnen anderhalf jaar worden terugbetaald door de vrouwelijke ondernemers zal de financiering keer op keer door het Women Empowerment Fonds worden ingezet. Dit maakt dat financiers van het fonds een oneindig aantal vrouwen zullen ondersteunen en maximaal sociaal rendement wordt gerealiseerd. Ten slotte wordt verwacht dat 98% van de ondernemende vrouwen die gesteund wordt door het fonds de lening volledig terugbetaalt, wat het investeringsrisico aanzienlijk laag maakt.

De missie van het Women Empowerment Fonds wordt gesteund door de Triodos Foundation en Jolanda Degen.

Gerelateerde artikelen