Metaalsecor gaat beter

Fusies en overnames in de wereldwijde industriesector bleven in het eerste halfjaar van 2009 fors achter in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat concludeert PricewaterhouseCoopers (PwC) in een serie kwartaalrapporten.

Een aantal segmenten, zoals de chemie- luchtvaartbouw- en bouwsector, liet in het tweede kwartaal een licht herstel zien, maar dat betekent niet dat de bodem van de overnamemarkt in de industriesector is bereikt, verwacht PwC. In sommige sectoren in Europa zijn de signalen wat gunstiger.

De metaalsector laat een interessante wending zien door in het eerste halfjaar al 85 procent van de transactiewaarde van heel 2008 te noteren. Maar de transport- en logistieksector noteerde in het 1e halfjaar 2009 84 procent minder transacties (31 versus 189 in het eerste halfjaar 2008).

De transactiewaarde daalde zelfs met 95 procent van 96 miljard naar 4,5 miljard dollar. Ook de luchtvaartbouw- en defensiesector noteerde fors minder transacties.

De transactiewaarde daalde met 95 procent van 11,7 miljard naar 600 miljoen dollar. Ook in andere segmenten, zoals de bouwsector, de industriële productiesector en de chemiesector, daalde het aantal fusies en overnames aanzienlijk.

Gerelateerde artikelen