M&A Awards 2009: Ingrijpend verbeterde procedure

In 2009 vindt voor de tiende maal het door Alex van Groningen BV georganiseerde M&A Awards-evenement plaats. Dit evenement brengt de belangrijkste M&A-professionals bijeen en belicht excellente prestaties op het gebied van M&A, corporate finance en private equity.

Een stijgend aantal deelnemers (circa 400) en de vele positieve reacties bewijzen het bestaansrecht van dit jaarlijks terugkerende evenement. Elk jaar wordt de opzet van de bijeenkomst geëvalueerd om te zien of er verbeteringen mogelijk zijn. Zo vindt sinds 2008 het evenement plaats in de Wintertuin en de Grand Ballroom van het NH Grand Hotel Krasnapolsky.

In 2007 werd met succes een Finance for Charity auction geïntroduceerd. Voor het jaar 2009 wordt met name de award procedure ingrijpend verbeterd. Het programmaonderdeel ‘verkiezing’ is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. In 2008 is er in overleg met prof. dr. Hans Schenk (hoogleraar Economische Wetenschappen bij de Utrecht School of Economics aan de UU) voor gekozen om alle circa 400 bezoekers live met stemkastjes te laten stemmen op de genomineerden.

De genomineerden kwamen in 2008 voort uit een websurvey onder 1000 oud-bezoekers van het M&A Awards-evenement en de CFO Day, eveneens georganiseerd door Alex van Groningen BV. Na afloop was er hier en daar kritiek te beluisteren op deze procedure. Een van de opmerkingen luidde dat een genomineerde die in het afgelopen jaar geen majeure deals heeft gedaan geen Award zou mogen winnen.

GETROUW BEELD
De markt verwacht terecht dat een verkiezing een getrouw beeld geeft van hetgeen zich in het voorbije jaar heeft afgespeeld. De beste professional, zo blijkt uit onderzoek, moet iemand zijn die actief betrokken is geweest bij aansprekende deals. De markt vindt dat toekenning van een prijs aan deze professional begrijpelijk en gerechtvaardigd moet zijn.

Met ingang van 2009 zal, volgens een nieuwe procedure, een groep experts de genomineerden en winnaars aanwijzen van de M&A Awards. De experts zijn insiders die minimaal tien jaar succesvol werkzaam zijn in de wereld van M&A, corporate finance en/of private equity en betrokken zijn bij de grootste en meest aansprekende deals.

Het zijn gezaghebbende professionals die de markt door en door kennen. In vrijwel alle gevallen betreft het de mensen uit de top. De mening van deze groep geeft een maximale zekerheid dat de uitslagen een betrouwbaar beeld vormen.

Het reglement voor de M&A Awards 2009 is te raadplegen via: http://www.alexvangroningen.nl/pdf/ MA_Awards_2009.pdf

Gerelateerde artikelen