M&A Award-winnaar Vendex KBB: ‘Het land is niet verkocht’

fallback
De Dag van de Overname werd gisteravond in het bijzijn van de top van de 'Dutch M&A-market' opgeluisterd door de uitreiking van de M&A-awards. De avond in Noordwijkerhout bracht verraste winnaars en de nodige teleurgestelde specialisten, die naast de felbegeerde prijzen grepen.

Specialisten in overnameland zijn harde werkers. De een trouwt tussen de bedrijven door, de ander stelt zijn huwelijksreis uit en weer een ander informeert na het krijgen van een baby meteen of de deal wel ‘geclosed’ is. Of het broodje-aap-verhalen zijn, blijft de vraag, maar er werd in elk geval hartelijk om gelachen op de Dag van de Overname.

Vurig
Winnaar van de award voor beste buy out was Vendex KBB. Bestuursvoorzitter Ed Hamming hield een vurig betoog. Is er sprake van de uitverkoop van BV Nederland? Volgens Hamming niet. ‘Het land is niet verkocht. Het enige dat is veranderd, is dat de aandeelhouders van onze bedrijven nu buitenlands zijn. Juist om goede warenhuizen voor Nederland te behouden, hadden we die buitenlanders nodig.’ Hamming zei verrast te zijn met de award. Maar omdat hij ook commissaris is van het genomineerde PCM, wist hij dat hij een grote kans maakte hem in de wacht te slepen.

Gladiolen
M&A-fiscalist Guido Derckx troefde zijn collega’s van Loyens en Loeff Paul Simonis en Marco de Lignie af. Dat bracht ‘anchorman’ van de avond, Bas van Werven, presentator van BNR Nieuwsradio, op de vraag: ‘Geeft dat morgen problemen bij het koffie halen?’ Waarop Derckx eerlijk antwoordde: ‘Ik zou het moeilijker vinden om ze tegen te komen als ik niet de winnaar was geweest.’
Paul Nielen ontving de award voor beste M&A-consultant. De medeoprichter van Nielen Van Schaik, dat in no-time een naam heeft opgebouwd in deze industrie, was ‘zeer vereerd’ met de prijs. Maar natuurlijk kon niet iedereen winnen. Schrale troost voor degenen die niet in de prijzen waren gevallen: iedere bezoeker ging met gladiolen, of in dit geval rozen, naar huis.

Gerelateerde artikelen