Meeste overnames en fusies in middensegment

De meeste overnames en fusies in Nederland zullen dit jaar plaatsvinden in het middensegment. Het gaat hierbij om overnames met een waarde tot 1 miljard euro. Dat schrijft accountantsbureau KPMG naar aanleiding van zijn jaarlijkse onderzoek naar het fusie- en overnameklimaat in Nederland.

De ondervraagden, 130 bestuursvoorzitters en financiële topmannen van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen in Nederland, verwachten dit jaar 422 transacties op de Nederlandse fusie- en overnamemarkt. Ongeveer een derde van de transacties heeft naar verwachting een waarde van tussen de 50 miljoen en 100 miljoen euro.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 2007 een topjaar was voor de fusie- en overnamemarkt. In totaal vonden 338 transacties plaats met een waarde van meer dan 161 miljard. Vergeleken met 2006 waren dat minder transacties, maar wel een verdriedubbeling van de waarde.

Volgens het accountantsbureau domineerden durfkapitalisten de Nederlandse fusie- en overnamemarkt in 2007. Het middensegment ondervindt volgens het bureau minder hinder van de hypotheek- en kredietcrisis.

Gerelateerde artikelen