Meerderheid Amerikaanse CFO’s voorstander invoering IFRS

Uit onderzoek van Deloitte in de VS onder ruim 150 CFO's blijkt dat 70 procent voorstander is van de invoering van IFRS voor beursfondsen, zoals beurstoezichthouder SEC voorstelt in de 'IFRS roadmap'. Maar de helft van de respondenten wil wel dat de deadline een jaar wordt opgeschoven.

Bijna twintig procent van de CFO’s is voor het invoeringsschema zoals de SEC heeft voorgesteld. Het onderzoek werd gehouden net nadat de Amerikaanse beurswaakhond aankondigde de draad van de IFRS roadmap weer op te pakken.

Volgens Deloitte heeft deze mededeling de discussie over IFRS weer op gang gebracht, aldus ‘De Accountant’. Bijna de helft van de ondervraagden zegt dat de voorbereiding op de komst van IFRS bij hun bedrijf vertraging heeft opgelopen vanwege de onzekerheid over de voortgang van de IFRS roadmap. Slechts negen procent gaf aan dat de economische crisis debet is aan deze vertraging.

Gezien de steun die er bij de meerderheid van de financials is voor de invoering van IFRS is het opmerkelijk dat slechts 34 procent meent dat adoptie van de internationale verslaggevingsregels de VS concurrender zal maken. 38 procent denkt dat dit niet het geval zal zijn.

Gerelateerde artikelen