‘Meerdere overnamekandidaten MS Mode’

Binnen drie weken moet er duidelijkheid zijn omtrent de toekomst van het failliete MS Mode. Volgens curator Cees de Jong zijn er meerdere gegadigden voor de overname van de keten of delen ervan en is het zaak dat er 'tempo wordt gemaakt', zo zei hij maandag tegen het ANP. Uiterlijk begin september moet duidelijk zijn of een doorstart wel of niet kan.

De Jong liet zich niet uit over het precieze aantal partijen dat interesse heeft in MS Mode. ‘Het zijn er in ieder geval meer dan twee of drie’, zei hij wel. Volgens de curator zien veel partijen dat MS Mode een meerwaarde heeft in de winkelstraat. Zij weten echter ook dat veel modezaken niet voor niets in de problemen zijn gekomen.

De Jong sluit niet uit dat de organisatie MS Mode in delen verkocht zal worden. ‘Het mooiste zou zijn als een partij alles wil overnemen. Maar MS Mode is een vrij grote organisatie, dus ik ben niet verbaasd als er een partij is die delen van de keten in de eigen organisatie wil inpassen’, stelde hij.

De Jongh zei verder dat alles in het werk wordt gesteld om zo veel mogelijk banen te behouden. Bij MS Mode werken 2300 mensen, waarvan 935 in Nederland.

Sinds maandag zijn de winkels en de webshop van MS Mode weer open. Op zondag gold dit al voor een aantal filialen. Dit is mogelijk omdat de curatoren en Rabobank een akkoord hebben gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement. Dat werd vorige week uitgesproken, nadat op 5 augustus uitstel van betaling was aangevraagd.

(ANP)

Bent u betrokken bij een sanering of doorstart?
Bent u ondernemer, manager, jurist, accountant, adviseur of financier? Bent u (binnenkort) betrokken bij een faillissement, sanering of doorstart? Dan is de cursus Corporate Recovery voor u onmisbaar. De cursus biedt u praktische antwoorden op uw vragen: Hoe koop ik een bedrijf uit een faillissement en hoe voer ik een succesvolle doorstart uit? Meld u direct aan. 

Gerelateerde artikelen