Meer IPR-advies voor MKB

Europees initiatief van start om MKB'ers beter te informeren over intellectueel eigendom.

De European Union Intellectual Property Organization (EUIPO) en de European Federation of Accountants and Auditors voor het MKB (EFAA) gaan samenwerken om het Europese MKB beter te ondersteunen, zo maakt de EU vandaag bekend. Intellectueel eigendom (Intellectual Property Right, IPR) zijn een belangrijke motor van innovatie en groei en geven de eigenaren een belangrijk voordeel op de globale markt.

De gedachte achter de samenwerking is dat MKB’ers in eerste instantie vaak aankloppen bij hun accountant met vragen over IPR. De EFAA wil de 350,000 accountants en auditors die zij vertegenwoordigd in staat stellen hun MKB-clienten hierin beter te begeleiden op het daar waar IPR van belang is in de doorontwikkeling van het bedrijf. De EUIPO is inmiddels begonnen met het geven van gratis individueel advies aan MKB’ers over IPR.

Door de samenwerking kan de EUIPO via de EFAA het MKB beter informeren over het belang van IPR en het belang van de bescherming ervan. Het is de bedoeling dat de twee gezamenlijke evenementen zoals webinars gaan organiseren om dit doel te bereiken.

(bron: EU; foto: ThisIsEngineering, Pexels)

Gerelateerde artikelen