Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

De vele ESG-verslagleggingsnormen helder uitgelegd
EIA-regeling biedt tot 40 procent kostenaftrek van fiscale winst.

Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

4,4 miljard euro aan investeringen

Volgens de RVO werd in totaal bijna 4,4 miljard euro in energiezuinige maatregelen en schone energie geïnvesteerd. Dat is een toename van 24 procent vergeleken met een jaar eerder. Met die investeringen werd een energiebesparing gerealiseerd die vergelijkbaar is met het jaarlijkse verbruik van 586.000 huishoudens. Verder werd ook 1906 kiloton aan CO2-uitstoot bespaard. [Artikel gaat verder na de advertentie van CFO Day 2024]

De waardeketen is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe reageert jouw bedrijf op onzekerheid? Ontdek het in de rondetafelsessie ‘Hoe sterk is jouw waardeketen?’ tijdens CFO Day 2024 op 30 mei. Verken strategieën om risico’s te beheersen en je voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen. Meld je nu aan voor CFO Day en bezoek de sessie.

EIA-regeling

Met die EIA-regeling kunnen ondernemers tot 40 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het gaat bijvoorbeeld om ondernemers in de glastuinbouw, transportsector, veehouderij, horeca en industrie. Volgens de RVO werden de meeste aanvragen ingediend voor zonnepanelen, warmtepompen en het isoleren van gebouwen. (ANP)


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen