Marktplaats gestart voor groene financiering

Groene kredietverstrekkers worden gekoppeld aan groene ondernemers.

Funding Options, een bedrijf voor zakelijke financiering, heeft een marktplaats gelanceerd voor groene financiering. Ondernemers kunnen er terecht bij kredietverstrekkers waaronder Beequip en Oneplanetcrowd. Kredietaanvragen moeten bijdragen aan investeringen in groene assets, bijvoorbeeld zonnepanelen of schone voertuigen.

Kredietverstrekkers worden er gematcht met groene bedrijven die bezig zijn met de verduurzaming van hun activiteiten, bijvoorbeeld door over te schakelen op hernieuwbare energie. Het platform verbindt ook groene bedrijven die aantoonbaar duurzame producten of diensten leveren met de juiste financieringspartner.

Funding Options denkt dat deze marktplaats mkb’ers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen een steuntje in de rug geven. Het wordt iets gemakkelijker om duurzamere processen, bedrijfsmodellen en consumptiepatronen door te voeren.

Funding Options beoordeelt kredietverstrekkers op een aantal erkende criteria voordat zij als ‘groene kredietverstrekker’ op de marktplaats worden gekenmerkt. Zo dienen kredietverstrekkers onder andere één of meerdere groene financieringsproducten aan te bieden of duidelijk te kunnen laten zien welke bijdrage zij leveren aan een duurzame toekomst.

 

Gerelateerde artikelen