Marco Houweling (TomTom) wint Controller of the Year Award 2006

Marco Houweling (group controller bij TomTom) is de winnaar van de Controller of the Year Award 2006.

Overdonderd, was Marco Houweling toen hij van juryvoorzitter Dirk Swagerman te horen kreeg dat hij de Controller of the Year Award 2006 had gewonnen. De overwinning kwam voor hem geheel onverwachts, vertelde hij tijdens de uitreiking in een zaal vol controllers.

De jury, bestaande uit Dirk Swagerman (hoogleraar controlling), Jouke van der Veer (CFO Albron en Controller of the Year 2004), Christo Kalter (financieel directeur Oad Groep en CFO of the Year 2006 in de categorie niet-beursgenoteerd) en Jan Bletz (hoofdredacteur Chief Financial Officer Magazine), was zeer te spreken over de wijze waarop Houweling leiding geeft aan zijn team, het management ondersteunt en het bedrijf helpt te groeien.

Eenmaal bekomen van de schrik, vond Houweling de award een goede motivatie voor zijn team. Hij kijkt vol trots terug op de succesvolle beursgang die hij met zijn team voor TomTom voorbereidde.

Op de vraag van presentator Bas van Werven wat Houweling ging doen, nu hij de prijs binnen had, moest Houweling even nadenken. Hij ging niet eerst zijn CEO Harold Goddijn bellen of het thuisfront. ‘Eerst maar eens gezellig een biertje drinken’, luidde het antwoord.

 

Gerelateerde artikelen