Maandelijks ruim 5.000 euro bespaard met digitalisering betalingsprocessen

Meer tijd voor risicoanalyse, budgetplanning, businessplanning en strategie door digitalisering.

Twee derde (66 procent) van de financieel medewerkers in Nederland verwacht dat digitalisering van betalingsprocessen gemiddeld 5.377 euro per maand kan besparen. Een aanzienlijk deel (10 procent) verwacht zelfs een besparing van meer dan 10.000 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek van YouGov in opdracht van Payhawk, een platform voor uitgavenbeheer.

  • 66% van de financiële medewerkers in Nederland verwacht besparing van €5.377 door digitalisering betalingsprocessen
  • tijdsbesparing van 39% verwacht
  • bijna driekwart (73%) van financiële medewerkers ziet ruimte voor verbetering in uitgavenbeheer

Digitalisering van betalingsprocessen kan op meerdere vlakken tijd en kosten besparen. Het grootste voordeel is dat vrijgekomen tijd besteed kan worden aan andere taken die voorheen opzijgeschoven zouden worden. Van de deelnemers gaf 39 procent aan dat ze deze tijd aan risicoanalyse zouden besteden. Maar ook budgetplanning, businessplanning en strategie staan hoog op de voorkeurslijst met 31 procent. Allemaal taken die van groot belang zijn binnen de bedrijfsvoering.

Bijna driekwart (73 procent) van de financieel medewerkers vindt dat er ruimte is binnen hun bedrijf om uitgavenbeheer te verbeteren. Het grote voordeel van een volledig geautomatiseerd systeem voor uitgavenbeheer is dat minder tijd wordt verspild aan handmatige processen. Naast verhoogde productiviteit, vereenvoudigt dit het werk voor iedereen die betrokken is.

FM.nl houdt 24/7 biedt dagelijks makkelijk leesbare en overzichtelijke artikelen over de financiële kant van het nationale bedrijfsleven.

Weinig tijd? Geen zorgen: door u in te schrijven op de nieuwsbrief ontvang u 3 x per week (rond het middaguur) een selectie van de de belangrijkste artikelen, een overzicht van inspirerende finance events (met netwerk) en de meest relevante trainingen en exclusieve opleidingen. Klik hier voor het aanmelden binnen 60 seconden.  

Gerelateerde artikelen