Luxemburg geeft EC openheid van zaken

Luxemburg zal toch informatie verstrekken aan de Europese Commissie over honderden fiscale overeenkomsten met multinationals. Dat heeft de Luxemburgse premier Xavier Bettel gisteravond tijdens de Europese Raad aangekondigd, zo berichten diverse media.

Aanvankelijk wilde het land niet meewerken aan het onderzoek dat de Commissie in 2013 startte naar rulings in Nederland, Ierland en Luxemburg. De Commissie zou zich namelijk schuldig maken aan ‘discriminatie’. Inmiddels heeft de Commissie echter informatie over rulings opgevraagd bij alle landen van de Europese Unie en daarmee is dat bezwaar vervallen, aldus Bettel. Onderwerp van onderzoek zijn overeenkomsten die tussen 2010 en 2013 zijn gesloten.
De klacht die het land bij het Europese Hof had ingediend tegen de Commissie wordt ingetrokken.
Aangenomen wordt overigens dat Luxemburg ook heeft toegegeven omdat het door onthullingen uit de zogeheten Luxleaks onder grotere druk is komen te staan. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen