Leges rijbewijzen toch omhoog

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) heeft, in tegenstelling tot eerdere berichten, besloten dat gemeenten de kosten van rijbewijzen per 2015 toch iets mogen verhogen. Het maximumtarief voor rijbewijzen is nu gesteld op EURO38,83.

Het tarief voor rijbewijzen bestaat voor een deel uit rijkskosten en voor een deel uit gemeentelijke kosten. Uitgesplitst komen de kosten voor een reguliere afgifte van het rijbewijs neer op € 9,70 voor de rijkskosten en € 29,13 voor de gemeentelijke kosten.
Voor bijzondere of aanvullende dienstverlening (zoals spoedaanvragen) is geen maximumtarief vastgesteld. Daarvoor mag een hoger tarief worden berekend. De rijkstoeslag voor een spoedaanvraag van nieuwe rijbewijzen blijft gelijk aan het tarief van 2014: € 34,10. Die toeslag komt dus bovenop de € 9,70.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen