Leegloop bij fiscale top Ministerie van Financiën

Directeur-generaal Fiscale Zaken Angelique Berg en haar plaatsvervanger annex directeur Directe Belastingen Edwin Visser zeggen het ministerie van Financiën vaarwel. Ook Theo Poolen, plaatsvervangend directeur-generaal van de Belastingdienst legt zijn huidige functie neer.
Michiel Sweers wordt per 1 januari waarnemend directeur-generaal. Frank Jongbloed volgt Visser op als interim-directeur directe belastingen.
Angelique Berg wordt directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Edwin Visser wordt partner bij PricewaterhouseCoopers (PwC). Hij start op 1 januari 2015 als Tax Policy leader PwC Europe. Hij gaat deel uitmaken van het Global Tax Policy Team. Theo Poolen is per 1 februari 2015 benoemd tot directeur Kwaliteit Fiscaliteit en Accountancy bij de Belastingdienst.

Volgens Financiën is het gelijktijdige vertrek een ongelukkig toeval. Het beleid is dat topambtenaren tussen de vijf en zeven jaar van positie wisselen. 

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen