Landelijke aanpak fraude met adres

Mensen die een vals adres gebruiken, lopen komend jaar meer kans om tegen de lamp te lopen. Dat is de bedoeling van een strengere aanpak van adresfraude. Per jaar moet hierdoor 42 miljoen euro in het laatje komen. Dat laat het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag laten weten.

Het gaat om het opsporen van mensen die door het opgeven van een onjuist adres ten onrechte bijstand, huurtoeslag of studiefinanciering kregen. Ook kan het gaan om mensen die de Belastingdienst of de politie achter zich aan hebben.
Afgelopen jaar wees nauwere samenwerking tussen onder meer de Rijksoverheid, gemeenten en instanties in de sociale zekerheid uit dat een derde van de onderzochte adressen niet klopte. In 91 gemeenten werden 4600 adressen extra onderzocht waar een luchtje aan zat . Deze aanpak wordt nu landelijk. De verwachting is dat daardoor jaarlijks 15.000 gevallen van fraude aan het licht komen. Met een gemiddelde opbrengst van 2800 euro levert dat 42 miljoen euro op. De aanpak kost 13 miljoen per jaar. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen