Laatste oproep voor aanvraag definitieve berekening NOW

Zo’n 55.000 werkgevers hebben nog altijd geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode van de NOW (maart - mei 2020).

Werkgevers hebben nog tot en met het einde van deze maand om de gegevens door te geven. Doen zij dit niet, dan moeten ze het totale voorschot terugbetalen.

Het bedrag aan NOW-steun betrof een voorschot, gebaseerd op het geschatte omzetverlies en de loonsom in januari 2020. Sinds 7 oktober vorig jaar kunnen werkgevers een definitieve berekening opvragen. Die kan hoger of lager uitpakken dan het voorschot.

Veel werkgevers die een voorschot van meer dan 20.000 euro hebben ontvangen, wachten nog op de benodigde derden- of accountantsverklaring. ‘Het is druk bij boekhouders en accountants en dat kan ervoor zorgen dat het niet lukt om voor 31 oktober de derden- of accountantsverklaring afgerond te hebben’, aldus UWV-bestuursvoorzitter Maarten Camps. ‘Het is belangrijk dat werkgevers dan tóch die aanvraag tijdig, dus uiterlijk 31 oktober, starten. Als je de aanvraag indient kun je op het aanvraagformulier aangeven dat je nog bezig bent met de derden- of accountantsverklaring. Vervolgens krijg je dan nog 14 weken om dat af te ronden.’

UWV heeft de werkgevers die geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode van de NOW allemaal een persoonlijke brief gestuurd. Ook zendt UWV radiospotjes uit op Radio 1 en BNR. Bovendien wordt er online geadverteerd, is er (social) media-aandacht en worden brancheorganisaties benaderd. Daarnaast worden nog steeds zo’n 2.000 werkgevers per week gebeld. ‘Alles met maar één boodschap: dien die aanvraag voor de definitieve berekening zo snel mogelijk in, uiterlijk 31 oktober.’

Gerelateerde artikelen