Laadpalenfabrikant Alfen naar de beurs

Laadpalenfabrikant Alfen waagt de sprong naar de aandelenbeurs in Amsterdam. Eigenaar Infestos gaat bestaande stukken in Alfen verkopen aan beleggers

De aanbieding, notering en tijdspad van de beursgang zijn afhankelijk van de marktomstandigheden. Alfen stelt dat een beursnotering zal leiden tot extra naamsbekendheid, vooral bij grotere bedrijven die actief zijn in de energietransitie, wat verdere kansen biedt.

Ook denkt Alfen dat de beursgang de bekendheid bij zakelijke contacten, investeerders en mogelijke toekomstige werknemers zal vergroten. Volgens topman Marco Roeleveld is het nu gezien de groeistrategie en het positieve marktperspectief het juiste moment om de stap naar Beursplein 5 te maken.

Naast laadpalen voor elektrische auto's houdt Alfen zich bezig met het ontwerp en de bouw van slimme elektriciteitsnetwerken en energieopslagsystemen. In de periode 2015 tot en met 2017 realiseerde het bedrijf een gemiddelde omzetgroei van 21 procent per jaar met een positieve nettowinst. In 2017 kwamen de opbrengsten uit op 74 miljoen euro. Dit jaar is zicht op een omzet van minimaal 99 miljoen euro.

(ANP)

Gerelateerde artikelen