KPN roept financials op zich in Cyber Security te verdiepen

Met KPN Security NLSecure[ID] organiseert KPN een gratis, inspirerend event voor professionals die Nederland veiliger maken.

Een serie over cybersecurity.

Virusaanvallen, DDoS attacks, spam, pogingen systemen lam te leggen, soms zelfs door buitenlandse mogendheden… De mondiale cyber war is in volle gang en eist slachtoffers. Want al staat digitale beveiliging prominent op de kaart van financiële afdelingen, door de snelle ontwikkelingen is het voor IT’ers lastig up-to-date te blijven. Met alle gevolgen voor die Cyber Security. KPN streeft een veiliger Nederland na.

Met hét securityevent van 2020 organiseert KPN Security NLSecure(ID) een gratis event met top-sprekers, inhoudelijke sessies en inspirerende activiteiten. Doel van KPN Security: een veilig Nederland. Om dat te bereiken, wordt financials de helpende hand toegestoken. Op NLSecure (ID) kunnen zij zich laten bijpraten over actuele ontwikkelingen en de security van hun bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Dat gebeurt allemaal op 28 januari in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het gezelschap sprekers is zeer gemeleerd. Van sociaal psychologen tot etnische hackers. Van cyber experts bij de Belastingdienst tot Cyber Threat Intelligence Analysts van ABN AMRO. Voorbeeld van al die gepassioneerde sprekers is Inge Wetzer, die haar kennis van psychologie combineert met security om gedragsverandering te bewerkstelligen. En Edwin van Andel, CEO van Zerocopter, die als geen ander hilarische en leerzame securityanekdotes aan elkaar rijgt.

KPN weet dat bedrijven die menen nooit te zijn gehackt, dat vaak niet goed hebben gecheckt. KPN Security is 24/7 bezig met het monitoren van incidenten vanuit het eigen Security Operations Center. Daar zien experts wat er écht in Nederland gebeurt. Aktuele kennis wordt met bezoekers aan het event gedeeld. Waarop die weer proactief kunnen reageren om potentiële dreigingen buiten de deur te houden.

Voor financials die nieuwsgierig zijn waar zij zelf eigenlijk staan als het hackingskills, creativiteit en probleemoplossend vermogen gaat, is er de Capture The Flag Challenge. Tijdens een bloedstollend spannende hackwedstrijd proberen ‘red teams’ in te breken in een fictieve organisatie. Hier kunnen financials laten zien of zij kwetsbaarheden in omgevingen kunnen exploiteren en al dan niet punten weten te scoren. Doe het; ‘Denk en handel als een hacker!’ De CTT Challenge is een mix van gezelligheid en gezonde competitiegeest, waarbij een live scorebord én een flinke dosis humor de funfactor vergroten. Terwijl ondertussen belangrijke hands-on security ervaring wordt opgedaan.

Cybersecurity-evenementen zijn er vaker, maar NLSecure(ID) is door de veelvoud en verscheidenheid aan sprekers én door al die praktische sessies anders. Zo leren financials alles over het weren van DDoS-aanvallen en het afslaan van dns-hacks. En over het beschermen van de loT-omgeving. Geleerd wordt hoe een grotere awareness effectief kan worden omgezet in daadwerkelijk veiliger handelen van de eigen medewerkers.

Daardoor worden de ogen geopend voor gevaren, waarvan menig financial niet of amper op de hoogte was. Risico’s van embedded systemen bijvoorbeeld. En de toegevoegde waarde van leren programmeren voor securityprofessionals. Ook wordt het fenomeen ‘decentralized identity’, pijler van het internet van de toekomst uitgelegd. En wat te denken van de security-escaperoom? Securitykennis van de financial is de sleutel tot ontsnapping. Letterlijk, in dit geval!

KPN bedandrukt dat NLSecure(ID) bloedserieus is. Maar stelt in één adem dat netwerken met vakgenoten minstens zo belangrijk is. Want niemand concurreert op security. Dat is het idee. Dus elkaar helpen en alles bespreekbaar maken, zorgen voor een veiliger Nederland. Waarbij iedereen – op die cyber criminelen na – is gebaat. 

De artikelen in deze serie:

Gerelateerde artikelen