Knot vindt dat hypotheekrenteaftrek moet worden versoberd

De hypotheekrenteaftrek moet in Nederland verder versoberd worden. Een volgend kabinet moet hier vanaf 2017 verder mee aan de slag gaan. Dat zegt Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, in een interview met de Volkskrant.

“Er zijn goede stappen gezet door het kabinet. Maar ik denk dat het nog niet genoeg is”, zegt Knot.
Het huidige kabinet verlaagt sinds dit jaar het maximale aftrektarief stapsgewijs van 52 naar 38 procent. Voor 2015 daalt het maximale belastingtarief waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken van 51,5 naar 51 procent.
Knot: “Er moet vervolgbeleid bij een nieuw kabinet komen na 2017. Mijn persoonlijke mening is dat de hypotheekrenteaftrek dan verder kan worden versoberd.”
Als mogelijke optie geeft de centralebankpresident  aan de hypotheekrente onder te brengen in box 3 in plaats van de huidige box 1 zodat die inkomsten vallen onder sparen en beleggen. “Zo ga je een huis meer als regulier vermogensbestanddeel beschouwen”, aldus Knot.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen