CFO’s over kansen voor Nederlandse ondernemingen en het einde van de crisis

"De CFO Association is met een uitdagende en opwindende verdiepingsslag bezig," aldus community manager Kevin Mottard. "Iedereen kent de CFO community, onze CFO Day, CFO Magazine, de CFO Awards en de kracht van het netwerken en het delen van informatie. Vanwege het grote succes gaan we dit jaar meer bijeenkomsten organiseren en gerichtere dialogen faciliteren."

De laatste twee weken van februari staan voor Kevin Mottard in het teken van een interviewronde langs een aantal vooraanstaande CFO’s en “partners uit het ecosysteem van de CFO’s”, zoals hij het zelf noemt. Mottard wisselt met hen van gedachten over de razendsnelle veranderingen in de mondiale economie, de kansen voor Nederlandse ondernemingen en het einde van de economische crisis. “Ik heb het gevoel dat de komende jaren de richting van de volgende decennia gaat bepalen. Ik ben vooral benieuwd hoe ze de afgelopen jaren hebben beleefd. Zijn ze nog de puin van de crisis aan het ruimen of zijn ze weer bezig de wereld te bestormen?”

Kennisvermeerdering binnen de CFO community wordt dit jaar een specifiek speerpunt van de CFO Association, aldus Mottard. “Wij gaan naar vier naar tien bijeenkomsten per jaar, nog naast onze twee congressen CFO Day en het Jaarcongres Finance Transformation. Die bijeenkomsten functioneren dan feitelijk als een soort peer to peer adviesbureaus, waarbij CFO’s terecht kunnen bij hun collega’s. Waarom doen we dat? We leven in bijzondere tijden. Wij hebben een crisis achter de rug, de digitalisering is cruciaal en de werkelijkheid verandert razendsnel. Wij zijn in een nieuwe wereld terecht gekomen, een nieuwe economie. Daarbij gaan we nog meer de diepte in en zullen we nog specifieker de uitdagingen rond een thema of een bepaalde sector onder de loep nemen.”

De CFO Association speelt daarbij graag de rol van vliegwiel en centraal punt voor discussies over de veranderingen, zegt Mottard. “Het delen van kennis en ervaringen is heel erg belangrijk, maar niet altijd even urgent voor CFO’s. Wanneer dit door iemand gefaciliteerd wordt die de community heel goed kent, dan is het gemakkelijker voor deze drukke topbestuurders om zich hierbij aan te sluiten. Als de CFO Association zetten wij daarbij sterk in op veranderingsthema’s als digitale transformatie en business transformatie.”

Een van de veelbelovende initiatieven die Mottard dit jaar introduceert is bijeenkomsten die onderwerpen van eerdere bijeenkomsten verder uitdiepen. “Wij willen onze activiteiten structureler met elkaar gaan combineren. Naast het afzonderlijk behandelen van onderwerpen A, B, C en D, komen er ook vervolgsessies met een rode draad. Er is een behoefte om steeds gerichter met elkaar in dialoog te gaan.”

Er zijn veel CFO’s en soortgelijke bedrijven die in dezelfde situatie zitten, weet Mottard. “Wat zij van ons verlangen is dat wij die mensen samenbrengen. Dat is een mooie opdracht. Ik ben heel dankbaar hoe open de financiële topmensen naar ons toe zijn en de tijd die ze maken in hun bijzonder drukke agenda’s . We zullen nu dus ook vaker gaan voortborduren op eerdere bijeenkomsten, zodat deelnemers kunnen praten over wat ze met de informatie van de vorige sessie hebben gedaan en welke goede voorbeelden collega’s hebben.”

Volgens Mottard zijn het “uitdagende en opwindende tijden” voor de Nederlandse economie. “Heel veel bedrijven zijn weer bezig met groei. En met wezenlijke vragen als wie zijn we en waar willen we naar toe? Dat is leuk! We zitten niet meer in de crisis, maar in een transitie. Succesvolle bedrijven zijn er mee  bezig hoe zij de toekomst kunnen domineren. CFO’s zijn bezig met het vormgeven van die toekomst en zijn heel optimistisch dat ze kansen kunnen afdwingen. Daarom is er ook heel veel enthousiasme over de thema’s.”

De huidige interviewtour en de transformatie thema’s culmineren op 5 juni in de CFO Day in Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee. “Wij hebben een fantastisch programma met onder anderen sprekers uit de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Gijsbert de Zoeten, CFO Unilever Europe, komt ook spreken. Dat is schitterend, want Unilever is een innnovatief bedrijf dat voorop loopt bij de transformatie.”

__________________________________________________________________________________

Association voor CFO’s en FD’s 
 

De CFO Association is dé exclusieve community voor CFO’s en FD’s in Nederland. De CFO Association biedt u een schat aan ervaring, kennis en inspiratie. Word lid van dit peer to peer adviesbureau en laat u adviseren door de top CFO’s van Nederland.

Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en congressen CFO Day en Finance Transformation. Topevenementen vol inspiratie, interactie, know-how, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en Finance Directors. Dit is netwerken op topniveau.

Bekijk de komende evenementen van de CFO Association.

Word direct lid van de CFO Association.

Gerelateerde artikelen