Kadenza neemt TheCommonFactor over

fallback
Kadenza, specialist op het gebied van Enterprise Intelligence, heeft TheCommonFactor (TCF) uit Amsterdam overgenomen. TheCommonFactor, specialist op het gebied van financiële projecties binnen het marktsegment van institutionele vastgoedbeleggers, biedt een geïntegreerd Business Intelligence-platform met kant-en-klare oplossingen voor Asset Management, Financial Management, Fund Management en Corporate Performance Management. Met deze strategische overname ontstaat een krachtige organisatie met ruim tachtig medewerkers, waarmee Kadenza invulling geeft aan haar ambitie om uit te groeien tot een brede internationale specialist in Enterprise Intelligence-oplossingen.

TheCommonFactor vormt een uitstekende match met Kadenza. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in innovatie op het gebied van Business Intelligence-vraagstukken, maar ieder vanuit een eigen insteek. Kadenza levert een meetbare bijdrage aan het succes van ondernemingen door het aanbieden van oplossingen op het gebied van finance, planning en control.

Vanuit de missie om economische prestaties van opdrachtgevers te optimaliseren levert TCF diensten en producten aan bedrijven op het gebied van financiële projecties en asset management met een specialisatie binnen de vastgoedmarkt. Met deze overname wordt diepgaande financiële bedrijfskennis toegevoegd aan het BI-portfolio van Kadenza en komt de expertise van financiële projecties nu ook binnen het bereik van organisaties buiten de vastgoedmarkt.

De overname van TheCommonFactor is een geweldige aanvulling voor Kadenza, zegt Jeroen Blankendaal, Directeur van Kadenza. De innovaties van TCF op het gebied van financiële projecties sluiten naadloos aan op onze visie op vergaande Business Intelligence-mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij de groeiambities van TCF ook verder vormgeven. De gezamenlijke software, expertise en omvang van Kadenza en TCF maken het mogelijk om nieuwe en ook internationale markten te betreden.

Hiermee geven wij vastgoedbedrijven, pensioenfondsen, hypotheekverstrekkers, leasemaatschappijen en woningcorporaties de mogelijkheid om de winstgevendheid van hun portefeuilles goed te bewaken, vult Erik Leene, Directeur van Kadenza, aan. Voor het opstellen van financiële projecties is alleen het beste goed genoeg. Wij zijn dan ook zeer verheugd met de branchespecifieke kennis en ervaring die TheCommonFactor in brengt.

Afgelopen jaren hebben we continu éénderde van onze omzet besteed aan R&D en productontwikkeling, aldus Bas Botman, Directeur van TheCommonFactor. Met deze overname zien wij de mogelijkheid tot verdere groei. Dit is een geweldige kans om onze klanten te helpen hun winstgevendheid te verbeteren en onze visie daarop verder uit te dragen. We zijn er trots op deel uit te maken van het Kadenza-team en laten onze klanten graag kennismaken met de toegevoegde waarde van ons complete Enterprise Intelligence-portfolio.

Kadenza en TheCommonFactor vullen elkaars sterke kanten perfect aan, zegt Geertjan van Groenestijn, Directeur van TheCommonFactor. Waar Kadenza een sterke focus heeft op de business-kant van BI hebben wij ons zwaartepunt meer bij financiële processen en de ontwikkeling van software liggen. De combinatie zorgt ervoor dat wij klaar zijn voor een nieuwe uitdaging in een veel bredere markt dan waarin wij tot nu toe zelfstandig geopereerd hebben. Met Kadenza zien wij nu kansen in marktsegmenten buiten de vastgoedmarkt en zijn wij bovendien in staat om pan-Europese trajecten met vertrouwen aan te gaan.

Gerelateerde artikelen