Kabinet spoort ondernemer met geldzorgen aan hulp te zoeken

Ondernemers met geldzorgen, bijvoorbeeld door de coronacrisis, moeten op tijd om hulp vragen.

Het kabinet maakt zich onder meer zorgen over ondernemers met grote schulden. Staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken hoopt te voorkomen dat ondernemers “pas hulp zoeken als geldzorgen geldproblemen zijn geworden”. In een nieuwe campagne roept het kabinet ondernemers op op tijd om hulp te vragen.

Wiersma erkent dat het voor veel ondernemers lastig is “te erkennen dat het niet goed gaat met je bedrijf Vanwege de stress zie je door de bomen het bos niet meer”, aldus de staatssecretaris. “De stap om actie te ondernemen en open te zijn over de situatie is dan groot. Kom voorbij die schaamte en praat over je problemen.”

Ondernemers met geldzorgen kunnen op de website Geldfit.nl aan de hand van een korte test anoniem checken hoe zij er financieel voor staan en of het verstandig is om hulp te zoeken. Zij zien dan direct welke hulp er is, passend bij hun specifieke situatie. Dit varieert van coaching door andere ondernemers, persoonlijk advies van de KvK, online tools tot schuldhulp van de gemeente. Wie liever direct in gesprek gaat, krijgt via het gratis telefoonnummer 0800-8115 advies op maat.

 

Gerelateerde artikelen