Kabinet blijft bij stimulering elektrische auto’s

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zegt geen aanleiding te zien om de stimulering van elektrische auto's en semi-elektrische auto's te beëindigen. Dit blijkt uit antwoorden van de minister die hij, mede namens staatssecretaris Wiebes van Financiën, heeft gegeven op vragen van de Tweede Kamerleden Klever, Madlener en Van Dijck (allen PVV) over de fijnstofproductie door elektrische auto's.

Kamp stelt dat het aandeel fijnstofuitstoot door verbranding van brandstof tegenwoordig weliswaar nog maar een klein deel uitmaakt van de totale fijnstofuitstoot maar dat het grootste deel van de fijnstofuitstoot van auto’s veroorzaakt wordt door slijtage van banden, remmen en wegdek. Auto’s met een (gedeeltelijk) elektrische aandrijving zijn in staat om de elektromotor te gebruiken om af te remmen waardoor remenergie wordt teruggewonnen. Als gevolg daarvan is de slijtage-emissie door remmen van deze voertuigen een stuk minder dan van auto’s met een conventionele aandrijving.
Als dus gekeken wordt naar de totale uitstoot van fijnstof en niet alleen naar de uitstoot door brandstofverbranding, stoten per saldo elektrische auto’s minder fijnstof uit dan auto’s met een conventionele verbrandingsmotor. Tevens brengt hij naar voren dat het gebruik van elektrische auto’s bijdraagt aan de vermindering van de emissie van CO2.
In het kader van de Autobrief 2.0 zal het kabinet voorstellen doen voor een evenwichtige en efficiënte stimulering van zeer zuinige auto’s voor de jaren 2017 tot en met 2020.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen