Just Eat Takeaway wil ruim miljard ophalen

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway wil voor 1,1 miljard euro aan obligaties uitgeven.

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft volop geprofiteerd van de coronacrisis waarin de horeca in veel landen moest sluiten en het bezorgen van maaltijden de norm werd. Just Eat Takeaway verwacht ook in het eerste kwartaal van dit jaar een stevige ordergroei.

De afgelopen tijd heeft Just Eat Takeaway zich al flink geroerd op overnamegebied. Eerst fuseerde het Nederlandse Takeaway met het Britse Just Eat. Vervolgens nam het fusiebedrijf de Amerikaanse branchegenoot Grubhub over.

Just Eat Takeaway stelt de komende tijd stevig te blijven investeren en groei van het marktaandeel boven een hogere bedrijfswinst te stellen. Met extra geld voorhanden kan het bedrijf makkelijker toeslaan als zich strategische interessante mogelijkheden voordoen.

In eerste instantie wilde Just Eat Takeaway 1 miljard euro aan obligaties uitgeven. Door de grote interesse van investeerders besloot het bedrijf dat te verhogen naar 1,1 miljard euro. De uit te geven obligaties lopen tot 2025 en 2028 en kunnen aan het einde van de looptijd omgezet worden in aandelen.

Gerelateerde artikelen