Jumbo wint overnamestrijd Super de Boer

Supermarktketen Jumbo wint de overnamestrijd om branchegenoot Super de Boer. Concurrent Sperwer grijpt daarmee naast het net. De overnameprijs bedraagt 552,5 miljoen euro, ofwel 4,82 per aandeel Super de Boer.

Eerder had Jumbo al een bod gedaan op Super de Boer, maar dat werd overtroffen door Sperwer (Plus supermarkten). Jumbo heeft nu het winnende bod gedaan.

Van de 305 Super de Boer winkels worden er 80 doorverkocht aan Schuitema, dat de C1000 winkels exploiteert. De rest wil Jumbo zo snel mogelijk omzetten naar eigen winkels.

Met de overname door Schuitema dreigt er een dispuut te ontstaan tussen Schuitema en zijn voormalige moederbedrijf Ahold. Schuitema moet tot april 2011 voor elke aankoop van een aanzienlijk aantal winkels in Nederland toestemming vragen aan Ahold. Geen toestemming is nodig als Schuitema van zijn aankoop, tot 36 winkels doorstoot naar Ahold.

Naar verluidt wil Schuitema in dit geval de winkels niet aan Ahold doorstoten. Ahold zou daar bij deze overname geen recht op hebben, omdat Super de Boer in feite aan Jumbo wordt verkocht en niet aan Schuitema zelf.

Gerelateerde artikelen