Jaarverslag Deloitte: omzet nagenoeg gelijk

Deloitte heeft in het boekjaar 2012/2013 een omzet weten te realiseren van 631 miljoen euro, iets minder dan vorig jaar (637 miljoen euro). Deloitte Consulting had een omzetgroei van 16 procent, terwijl de adviestak een daling van 4% liet zien. Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van Deloitte.

Voor het derde jaar op rij laat Deloitte Consulting een flinke groei zien en heeft daarmee marktaandeel gewonnen in de sterk concurrerende consultancymarkt in Nederland. Financial Advisory Services liet een kleine omzetdaling zien van 4% ten opzichte van vorig boekjaar. Dit is een direct gevolg van het lagere deal-volume in de fusie- en overnamemarkt. Het resultaat van zowel Audit als Tax daalde. “Audit en Tax opereren in een concurrerende markt, waarin veel bedrijven last hebben van economische tegenwind en hierdoor minder diensten afnemen”, aldus Peter Bommel, voorzitter Raad van Bestuur van Deloitte.

De resultaten die behaald werden met de dienstverlening in het middenbedrijf, laten groei zien. Daarnaast blijft ook de Public Sector een sterk onderdeel van de Deloitte-organisatie.

Innovatie
In het boekjaar 2012/2013 heeft Deloitte stevig geïnvesteerd in innovatie, aangezien innovatie onmisbaar is voor groei. “We hebben de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in innovatie. Met name het verder ontwikkelen van data-analytics heeft veel aandacht gekregen. Ook in nieuwe markten als cyber security groeien we zeer snel”, aldus Bommel.

Talent
Het aantal medewerkers, inclusief partners, is in lijn met de strategie licht gedaald naar 4.341 fte’s. Dit is een combinatie van verschillende effecten: krimp in de traditionele business enerzijds en significante groei in de advisory business anderzijds. Deloitte blijft investeren in ontwikkeling van medewerkers, onder meer met de Deloitte University, een hoogwaardig Europees opleidingsinstituut voor alle medewerkers van Deloitte in Europa, dat binnenkort zijn deuren zal openen in Brussel.

Fair Chance Foundation
In de Fair Chance Foundation, die inmiddels drie jaar bestaat, bundelt Deloitte het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Foundation geeft kansarme kinderen in Nederland de kans om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen door gebruik te maken van tijd, middelen en expertise van onze mensen door middel van educatieve programma’s. In 2012/2013 hebben ruim 4.000 kinderen en jongvolwassenen deelgenomen aan een breed scala aan programma’s.

Bron: Deloitte 

Gerelateerde artikelen