Isle of Man zoekt ondernemers voor cannabissector

Ministaatje wil internationale koploper worden in omstreden sector.

De regering van het Island of Man (IOM) gaat de productie, distributie en export van medicinale cannabisproducten toestaan. Ondernemers uit binnen- en buitenland kunnen een aanvraag indienen voor het opzetten van een bedrijf in deze sector.

De regelgevende autoriteit voor de sector heeft nu de vereisten vastgesteld waaraan geïnteresseerde partijen moeten voldoen voor hennepproductie en producten met een hoog THC-gehalte. De cannabis wordt verbouwd voor industriële en medicinale doelen, stelt de eilandstaat.

De eilandstaat hoopt een graantje mee te pikken van de groeiende wereldwijde cannabismarkt die naar verwachting ruim 80 miljard dollar zal omzetten in 2027. De komende vijf jaar zal de groei minimaal 20 procent bedragen.

De lokale overheid gaat ervan uit dat dit gaat leiden tot aanzienlijke economische investeringen en verdere ontwikkeling van het eiland. De sector zal naar verwachting de komende jaren 250 nieuwe banen zal leiden en jaarlijks tot 3 miljoen pond sterling aan financieel profijt. De nieuwe bedrijvigheid zal de cleantech- en bouwsectoren op het eiland stimuleren, denkt de lokale overheid.

Het Island of Man is een autonoom eiland dat valt onder het Britse rijk. Het heeft eigen wet- en regelgeving, waardoor het een belastingparadijs is in West-Europa. Nu wil het eilandje een ​​toonaangevende exporteur worden van medicinale cannabis.

.

Gerelateerde artikelen