Investeerder PAI doet hoger bod op Refresco

De Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar Refresco heeft een nieuw overnamebod ontvangen van de Franse investeerder PAI Partners. Die is nu bereid in totaal 1,6 miljard euro op tafel te leggen voor de producent van onder meer Wicky-limonade.

In april liet Refresco al weten dat het een eerste overnamevoorstel van PAI van de hand had gewezen. Destijds lag de biedprijs op 1,4 miljard euro. Ditmaal zegt het bedrijf zich zorgvuldig te beraden op het nieuwe, wederom ongevraagde bod.

De biedprijs van 19,75 euro per aandeel ligt ruim 2 euro boven de slotkoers van Refresco maandag op de beurs in Amsterdam. Het aandeel sprong dinsdagochtend bij de opening dan ook een kleine 9 procent omhoog.

PAI zou al in 2015 belangstelling hebben gehad voor Refresco, dat toen evenwel koos voor een beursgang. Die hielp het bedrijf zijn schuld terug te dringen zodat ruimte ontstond op de balans voor een reeks overnames.

Ook nadat PAI zich dit voorjaar opnieuw meldde, heeft Refresco op dat vlak niet stilgezeten. Het bedrijf verwacht nog dit jaar de overname af te ronden van de bottelactiviteiten van de Amerikaanse drankenproducent Cott. Daarvoor wordt zo'n 1,1 miljard euro betaald.

Refresco zegt dat het nieuwe bod van PAI inclusief die aanwinst is. Hoe dat tot uitdrukking komt in de biedprijs, is nog onduidelijk. “Wij hebben dit voorstel vanmorgen pas ontvangen en zijn het nog intern aan het bestuderen'', zei een woordvoerder. “Wij zullen zo snel mogelijk met een reactie komen.''

PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties. Ook Hunkemöller was enkele jaren eigendom van de vroegere investeringstak van de Franse bank BNP Paribas. Maar die keten van lingeriezaken werd begin vorig jaar doorverkocht aan de Amerikaanse investeerder Carlyle.

(ANP)

Gerelateerde artikelen