Innovatie in ‘Document Proces Management’

Strategy Partners Nederland publiceerde onlangs het rapport 'Innovatie in Automated Document Proces Management.' Het rapport beschrijft het onderzoek dat de organisatie binnen Europa heeft verricht onder een groot aantal organisaties, naar de behoeften in het automatiseren van de huidige documentproductie en distributie processen.

De invloed van de opkomst van elektronische distributiekanalen is hierin meegenomen. Het rapport geeft een groot aantal praktische adviezen aan organisaties die hun huidige traditionele Print of Mail activiteiten willen of moeten transformeren naar een afdeling die op strategisch niveau kan meedenken en uitvoeren.

Duidelijk wordt dat de traditionele Print en Mail afdeling aan verandering onderhevig is. Onder druk van de bedrijfsdoelstellingen, de technische mogelijkheden en de marktontwikkelingen verandert de behoefte aan de wijze waarop met interne en externe klanten gecommuniceerd wordt.

Het gebruik van elektronische distributiekanalen wordt een steeds belangrijker alternatief voor papier. Het onderzoek toont aan dat een kwart van de respondenten elektronische distributie wil toevoegen aan het huidige papieren distributiekanaal in de komende twee jaar.

Voor het optimaliseren van de productieprocessen wordt steeds vaker gekeken naar Lean Six Sigma technieken. Ook staat de implementatie van een Automated Document Factory (ADF) voor een kwart van de respondenten op het verlanglijstje voor de komende twee jaar.

Gerelateerde artikelen