Inhoud en invulling werk maakt aantrekkelijke werkgevers onderscheidend

Niet de beste arbeidsvoorwaarden, maar de inhoud van het werk en vrijheid om zelf het werk in te kunnen vullen, bepalen de mate waarin medewerkers zich binden aan de organisatie.

Dit blijkt uit onderzoek onder 486 HR-eindverantwoordelijken van HR-softwareleverancier Raet waar onder andere is onderzocht hoe werkgevers zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.
 
Werkgevers moeten zich de komende jaren op de juiste wijze positioneren om de juiste talenten aan zich te binden. Zeker wanneer de ‘war for talent’ in alle hevigheid losbarst, wordt het steeds belangrijker om de medewerkers te vinden die het verschil maken voor de organisatie. Hierbij gaat het niet alleen om de ‘high potentials’, maar om elke medewerker die met zijn of haar talent toegevoegde waarde kan leveren aan de organisatie.
 
“Naast de inhoud van het werk en de mate waarin medewerkers vrijheid krijgen in hun werkzaamheden, zijn opleiding- en ontwikkelmogelijkheden essentieel om nieuwe medewerkers te werven en binden. Dit biedt niet alleen de medewerker, maar ook de werkgever kansen. Organisaties die hun bestaande en nieuwe medewerkers de juiste opleiding en ontwikkeling bieden, profiteren van medewerkers die klaar zijn voor huidige en toekomstige functies. Alleen die bedrijven die hiermee tijdig aan de slag gaan en het inzicht hebben om de voortgang hierop te meten, verhogen hun onderscheidend vermogen en verbeteren tegelijkertijd hun imago als aantrekkelijk werkgever. Naar medewerkers én klanten”, zegt Cees van den Heijkant, CEO Raet.
 
Bron: Raet

Gerelateerde artikelen