ING verkoopt Canadese tak voor 2,5 miljard euro

ING verkoopt ING Direct Canada aan de Canadese Scotiabank voor CA$ 3,1 miljard (EURO2,5 miljard), en verwacht een transactiewinst van 1,1 miljard euro te boeken. Met de opbrengsten van de verkoop kan ING Groep een groot deel van de resterende EURO3 miljard aan staatssteun terug betalen.

De verkoop van ING Direct Canada is volgens ING een gevolg van de constante evaluatie van zijn portfolio en onderdeel van de strategie. Het betreft de derde grote Noord-Amerikaanse desinvestering van ING de afgelopen vier jaar. In 2009 verkochten zakenbanken CIBC World Markets en Goldman Sachs in opdracht van ING de Canadese dochter ING Canada in delen aan een grote groep beleggers. De uiteindelijke opbrengst van de verkoop was €1,37 miljard.
Twee jaar later sloot ING de grootste deal. Een team van ING bankier Leo Greve verkocht ING Direct USA aan Capital One voor $9 miljard. De overname van ING Direct USA is begin 2012 afgerond. ING verwacht de verkoop van ING Direct Canada in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden.

Gerelateerde artikelen