ING en Rabobank zetten streep door negatieve rente

De banken passen hun rentebeleid aan na stappen van de ECB.

Vermogende spaarders bij ING hoeven vanaf 1 oktober geen geld meer te betalen over het vermogen dat ze bij de bank hebben staan. ING kondigde aan dat de negatieve rente, die nu nog wel wordt gerekend bij klanten met meer dan een ton op de bankrekening, naar nul wordt gezet.

ING legt uit dat de rentes die het hanteert voor zowel sparen als lenen afhankelijk zijn van een groot aantal factoren, waaronder de renteniveaus op de internationale kapitaal- en geldmarkt, de financiële positie van de bank en de kosten die ING maakt. Daarnaast kijkt ING ook gewoon naar wat andere banken doen.

Eerder kondigde Rabobank aan dat het vanaf augustus minder negatieve rente van klanten vraagt. De bank volgt de aangekondigde stap van de Europese Centrale Bank (ECB) en zet de rente op min 0,25 procent. Dat is nu nog min 0,5 procent.

Voor klanten met minder dan 100.000 euro op een rekening verandert er niets. Klanten met een spaarrekening ontvangen tot een tegoed van een ton 0,01 procent. Op betaalrekeningen staat de rente bij Rabobank tot een ton op 0 procent.

Gerelateerde artikelen