Inflatie en oorlog kosten honderden banen bij PostNL

Op termijn denkt het bedrijf dat online shoppen weer gaat aantrekken.

Bij de reorganisatie die PostNL bij de jaarcijfers aankondigde vallen mogelijk gedwongen ontslagen. Naar schatting verdwijnen 200 tot 300 banen bij de afdeling Pakketten. De banen verdwijnen op het hoofdkantoor en bij ondersteunende functies binnen de pakkettentak.

Dat heeft topvrouw Herna Verhagen gezegd in een toelichting. “We hopen de banen zoveel mogelijk via natuurlijk verloop te kunnen verminderen. De komende tijd gaan we kijken welke functies er precies verdwijnen.” Tegen het einde van dit jaar moet de reorganisatie afgerond zijn.

Het postbedrijf denkt dat online winkelen op termijn weer gaat groeien, al daalde afgelopen jaar het aantal verstuurde pakketten. Zelfs als het wegvallen van de coronagroei buiten beschouwing wordt gelaten. De pandemie leidde tot veel meer aankopen die online werden gedaan en pakketten en zorgde dus voor extra werk voor PostNL.

“Op 24 februari vorig jaar is de wereld veranderd”, concludeert Verhagen die daarmee verwijst naar de Russische inval in Oekraïne. “De inflatie is sterk gestegen en consumenten houden hun hand op de knip. Ook in 2023 verwachten we dat mensen nog zuinig zijn.”

Maar als de economie weer aantrekt, denkt PostNL dat er ook weer meer online geshopt zal worden.

Gerelateerde artikelen