In welke Nederlandse bedrijven investeer je nu?

Profiteer van dynamische Nederlandse economie door in 2019 in Nederlandse bedrijven te beleggen.

Door James Hill

De Nederlandse economie behoort tot de top in de wereld, mede door de dynamische economie. Hoe kun je hier het beste van profiteren? Door te beleggen in de beste Nederlandse bedrijven, met potentieel een hoog dividend. De volgende vraag dient zich dan al snel aan: welke bedrijven zijn in 2019 interessant om in te investeren?

De wereld is in ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan milieu-eisen, technologische ontwikkeling, cryptovaluta en het enorme potentieel van internetbedrijven. Er zijn dus genoeg succesvolle Nederlandse bedrijven waarin je in 2019 kunt investeren.

Hoe kan ik aandelen kopen?

Veel Nederlandse bedrijven hebben een beursnotering, waarvan een aantal grote multinationals. Als beginnende, maar ook als gevorderde belegger is het belangrijk om meer kennis op te doen van de verschillende Nederlandse bedrijven die beursgenoteerd zijn. Zo kun je in bedrijven beleggen met de beste potentie op een goed dividend. De enige manier om een goed rendement te behalen met beleggen, is door voldoende kennis en ervaring te hebben in beleggen, zodat je de koers juist kunt inschatten. Dan zie je het juiste moment om in of uit te stappen.

Je kunt gemakkelijk online aandelen kopen, bij een online broker. Dit maakt het handelen in beleggingen heel gemakkelijk, met mogelijk meer rendement.

Financieel management belangrijk bij beleggingen

Financieel management is een belangrijk onderdeel van het beleggen in aandelen. Je zal dan altijd op de hoogte blijven van het laatste financiële nieuws. Als je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen, heb je een beter beeld van wat er speelt in de financiële wereld. Op basis van deze informatie kun je de juiste beleggingsbeslissingen nemen.

Een goede broker zoeken

Voordat je begint met het kopen van aandelen, zou je eerst een goede broker moeten kiezen. Bij een betrouwbare online broker kan je een gratis demo-account aanmaken en krijg je virtueel geld om mee te oefenen. Hiermee kun je strategieën ontwikkelen en testen. Maak je winst? Dan kun je beginnen met beleggen met echt geld. Begin met een klein bedrag, zoals € 100. Klopt je strategie? Dan kun je winst opnieuw beleggen en je belegging wellicht vergroten.

In welke Nederlandse bedrijven kun je in 2019 het beste investeren?

De Amsterdam Exchange Index (AEX) is de meest bekende beursindex van Nederland. Bij deze beurs zijn er de grootste en meest succesvolle Nederlandse bedrijven aangesloten. We kunnen je de volgende tips geven voor beleggingen in Nederlandse bedrijven.

Eurocommercial Properties
Eurocommercial Properties is een Nederlands bedrijf dat investeert in vastgoed en het verhuren van deze objecten in verschillende landen in Europa. En vastgoed in booming. Bij Eurocommercial Properties is met name commercieel vastgoed een belangrijke portefeuille van de onderneming. Het Nederlandse Eurocommercial Properties opereert op de vastgoedmarkten in Frankrijk, Zweden en Italië. Eurocommercial Properties is uitgegroeid tot een vastgoedreus. Ze hebben hele mooie cijfers weten te publiceren, wat weer een mooi rendement oplevert voor aandeelhouders.

ING
ING is een grote speler op de AEX. Zij hebben een dividendomzet van 6,9%. Van de winst wordt door ING maar liefst 51% uitgekeerd. Dit maakt dat er ruimte wordt gecreëerd voor groei in leningen en dat er financiële middelen beschikbaar zijn om te investeren in opkomende technologieën. Wanneer de rente toeneemt en bepaalde belastingen dalen, zal de winst nog meer stijgen. Hou er wel rekening mee dat ING een speler is in de bankensector. Ook zij kunnen worden geveld door een crisis.

ABN Amro
In 2019 is ABN Amro ook een goede optie om in te beleggen. Zij werken met een dividend van 6,7%. Het is een echt Nederlands bedrijf die zichzelf ten doel heeft gesteld om de helft van haar winst uit te keren aan haar aandeelhouders. Een belangrijke aandeelhouder is de Nederlandse staat. ABN Amro richt zich voornamelijk op de Nederlandse markt. Ze hebben een stevige Nederlandse positie weten neer te zetten en hebben zich vooral gefocust op vermogensbeheer. Hiermee heeft de ABN Amro een sterke positie weten te bemachtigen in het Noordwesten van Europa.

Andere Nederlandse bedrijven met een hoog dividend zijn onder andere: Unibail-Rodamco-Westfield, Shell, Aegon, Randstad, KPN, NN Groep, Unilever, Ahold-Delhaize, RELX en ASML. Kortom, heel veel mogelijkheden om een diverse portefeuille samen te stellen.

Maar lees je goed in, zodat je goed de koersen kunt inschatten en de juiste beslissingen kunt nemen voor een zo hoog mogelijk rendement. Dan zal je zien dat je vermogen groeit.

 

Gerelateerde artikelen