In crypto betalen uit veiligheid

Dankzij de achterliggende blockchain technologie is betalen met cryptomunten vooral veilig, zegt directeur Tammo Peters van SEO bedrijf Proseo. En daarom accepteert de ondernemer uit Lisse cryptomunten per onmiddellijk als betalingsmiddel. Primeur in de SEA en SEO branche, claimt het bedrijf.

Op de beurspagina van Europese zakenkranten wordt sinds begin dit jaar al voorspeld dat de hype rond digitaal geld afloopt, dat ‘we’ bitcoin-moe zijn, maar in de vele crypto communities zijn ze van het tegendeel overtuigd. En ook Tammo Peters van Proseo denkt dat de huidige technologische stand van zaken pas het begin van een lange weg richting toekomst is. 

Bitcoin en neo omarmen

“Zeker waar het de mogelijkheden van blockchain betreft, al zijn ook de bitcoins en neo’s van deze wereld niet meer weg te denken”, aldus Peters. “Recente aandacht voor digitaal geld focust zich vooral op de bitcoin als beleggingsobject en op die soms sterk fluctuerende koersen. Daardoor is de betrouwbaarheid en veiligheid van het betaalmiddel wat op de achtergrond komen te staan. Niet terecht, denken wij. Als zoekmachine marketing bedrijf volgen we nieuwe technologie natuurlijk op de voet. Vanuit die gedachte is het niet meer dan logisch dat we bitcoin en neo als betaalmiddel accepteren en omarmen. En later, als de markt daarom vraagt, wellicht ook andere digi-munten.”

lees ook:
top 5 cryptocurrencies nader belicht

Alleen klanten van Proseo die hebben aangegeven in crypto te willen betalen, krijgen voortaan hun rekeningen – naast in good old euro’s – in digitaal geld. Voor cliënten die alles bij het oude willen laten, verandert er niets. En het financiële risico van die geregeld onstuimig dalende wisselkoersen? “Dat risico lopen we inderdaad”, beaamt Tammo Peters. “Maar de koersen kunnen net zo goed stijgen, dat gebeurde immers ook al vaak. Dan verandert het risico in een voordeel voor ons als bedrijf.”

Helderheid voorop

De waarde van bitcoin en neo wordt bepaald aan wat de grootste exchange die dag als koers aanhoudt. Helderheid voorop. Om die laatste reden worden klanten die met digitaal geld willen betalen gescreend. Zeker als het nieuwe contacten van Proseo betreft. Want ook hier gaat de niet altijd even positieve slagschaduw de bitcoin vooruit.

Tammo Peters: “Er zou veel crimineel geld achter de cryptomunten schuilgaan, zo werd aanvankelijk gesteld. We nemen als bedrijf natuurlijk geen enkel risico en stellen ons wallet-adres alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties die helemaal oké zijn bevonden, we hanteren daarvoor een checklist. Particulieren laten we sowieso voorlopig buiten dit crypto betaal-verhaal.”

Relatief koersvast

Proseo heeft voorlopig bitcoin en neo uitverkozen, omdat die twee relatief koersvast zijn gebleken. Althans, vergeleken met veel andere digitale munten. Blijvertjes in de tsunami van inmiddels meer dan 1500 digitale valuta, zo menen positief ingestelde experts. En ook Tammo Peters gelooft in dit crypto-duo. “Ik heb ze zelf ook gekocht, ben halverwege vorig jaar ingestapt. Niet met grote aantallen of uit beleggingsoverwegingen, maar omdat ik als directeur van Proseo vinger aan de pols van nieuwe technologie wil houden.”

Terwijl Google vanaf volgende maand advertenties voor cryptovaluta weert en Facebook en Twitter vergelijkbare sancties voorbereiden, verwacht Tammo Peters juist een positieve marketing flow van zijn digitale betaling-initiatief. 

“Wanneer je als bedrijf deze relatief nieuwe currency als betaalmiddel accepteert, ben je voor de op internet zeer actieve crypto communities gewoon heel erg oké”, vertelt de Proseo-directeur. “Hetzelfde geldt voor bedrijven die óns met bitcoin en neo betalen. De vindbaarheid van je website groeit mee met je populariteit. Zoekmachine optimalisatie dus. Goed SEO nieuws, goed Proseo nieuws.”  

Gerelateerde artikelen