ICT Automatisering ziet onvoldoende aanleiding voor fusie met DPA

DPA Group maakte gisteren bekend dat zij fusiebesprekingen is gestart met branchegenoot ICT Automatisering. De laatste partij reageert verrast op het voorstel, en zegt momenteel weinig te zien in een fusie.

‘ICT verrast door ongevraagd voorstel tot fusie’, staat te lezen op de website van ICT Automatisering. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van ICT Automatisering hebben kennis genomen van de aankondiging van DPA Group waarin zij aangeeft een belang van 20,4% te hebben genomen in de onderneming en voorstelt om haar onderneming met die van ICT te combineren.

Nadat DPA ICT in april heeft benaderd, hebben er enkele verkennende gesprekken plaatsgevonden. ICT is van mening dat de activiteiten van de beide bedrijven zeer verschillend zijn en dat de strategie van DPA, volledig gebaseerd op detacheringsactiviteiten, materieel verschilt van die van ICT. Op dit moment ziet ICT weinig gedeelde standpunten en is derhalve van mening dat het voorstel onvoldoende strategische rationale lijkt te hebben. Bovendien is ICT, gebaseerd op de indicatieve ruilverhouding, van mening dat DPA’s ongevraagde voorstel de onderneming significant onderwaardeert. ICT ziet daarom geen redenen om aan te nemen dat een fusie in het beste belang van ICT en haar stakeholders zou zijn.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen zullen echter het voorstel van DPA en de haalbaarheid daarvan zorgvuldig bestuderen in lijn met haar fiduciaire verplichtingen en haar commitment aan de strategie van ICT en het belang van al haar stakeholders, inclusief haar aandeelhouders, aldus het persbericht van ICT Automatisering.

Gerelateerde artikelen