Hypotheekservicer CMIS Group neemt Welke Beheer over

Welke Beheer ('Welke') en hypotheekservicer Adaxio (Fitch ratings RSS2- en RMS2-), zusterbedrijf van CMIS Group, bundelen hun krachten en creëren een totaalaanbod van diensten op elk onderdeel van de hypothecaire waardeketen.

De samenwerking varieert van klantadvies en offertediensten tot primary, special en master servicing. De kracht van de combinatie ligt in kennis, ondernemerschap en de hoge kwaliteit van de diensten.  Door de overname zijn beide organisaties in staat hun groeidoelstellingen versneld te realiseren en hun gecombineerde dienstenaanbod verder uit te breiden. Op die manier wordt de verdere uitbouw van de nationale en internationale klantengroep gerealiseerd. Na overname verstrekt CMIS Group jaarlijks ongeveer € 1 miljard aan nieuwe hypotheken en verzorgt de servicing van circa € 7,5 miljard aan Europese assets, voornamelijk Nederlandse hypotheken.

Sean Daly, Chairman & Managing Director of CMIS Group: “De overname en de complementariteit in sterktes en vaardigheden van beide bedrijven, stellen ons in staat onze gezamenlijke wereldwijde investeerders uitstekend te ondersteunen en vergroten onze mogelijkheden een volledig palet aan services te bieden voor een breder scala aan asset classes.”

Adaxio, een ervaren hypotheekservicer die zich vooral richt op hypotheekverstrekkers, heeft hoge ambities. “Wij willen de nieuwe norm in hypotheek servicing zijn: betrouwbaar, innovatief en resultaatgericht. De overname van Welke sluit hier perfect op aan”, volgens Peter Besuijen, Chief Commercial Officer van CMIS Group en Adaxio. “Samen met Welke bieden wij onze klanten een full-service propositie bestaande uit front-, mid- en backoffice services. Welke heeft laten zien dat zij op succesvolle wijze innovatieve concepten kan ontwikkelen en al jaren een hoge kwaliteit services biedt zoals een state-of-the-art hypotheeksysteem en call center faciliteiten. Bovendien biedt zij ons toegang tot een uitgebreid distributienetwerk van onafhankelijke financieel adviseurs”.

Ook Welke, een financiële service organisatie met als kernactiviteiten het aanbieden van serviceconcepten voor en ondersteuning van onafhankelijke intermediairs, ziet veel voordelen in de overname. “Samen met Adaxio zullen wij de groeidoelstellingen voor Huis & Hypotheek, Welke Financiële Diensten en Welcium versneld realiseren. Daarnaast bieden wij door de uitbreiding van ons dienstenaanbod onze klanten de volledige hypothecaire waardeketen en kunnen daarmee onze marktpositie verder uitbouwen”, aldus Martin Keegstra, CEO van Welke Beheer.

Welke opereert binnen CMIS Group als een zelfstandige organisatie onder haar eigen merknaam. Martin Keegstra blijft, als CEO van Welke Beheer, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Welke Beheer en zal rapporteren aan Sean Daly, Chairman & Managing Director van CMIS Group. Keegstra treedt toe tot de Board of Directors van CMIS Group.

Over Welke Beheer
Welke Beheer is in 1998 opgericht in Nederland, heeft 105 medewerkers in dienst en ondersteunt 300 intermediairs, waarvan 60 onder het franchiselabel Huis & Hypotheek. De onderneming is gevestigd in Hoorn. De volgende merken maken onderdeel uit van  Welke: Huis & Hypotheek, Welke Financiële Diensten, Welcium Hypotheekdiensten, Organytel en MCDK&P.

Over Adaxio
Adaxio is een ervaren dienstverlener die een breed en flexibel assortiment services biedt voor de hypotheekmarkt. De goed opgeleide professionals van Adaxio zijn klantgericht en betrokken. Zij combineren kennis, vakmanschap en ondernemerschap in hypotheekservicing. Adaxio stelt de hoogste kwaliteitseisen aan haar mensen en diensten. Risk management en compliance zijn stevig verankerd. Zo heeft Adaxio een AFM-vergunning voor het bemiddelen in hypothecair en consumptief krediet,  heeft het bedrijf meerdere Fitch Ratings (Special Servicing RSS2-NL; Master Servicing RMS2-NL) en is Adaxio ISAE 3402 gecertificeerd.

Bron: Adaxio

Gerelateerde artikelen