Horecazaken kunnen groothandel niet altijd betalen

Niet alle horecazaken slagen erin hun nieuwe voorraden in één keer te betalen.

Nu woensdag de terrassen opengaan komt de horecabranche weer in beweging, maar helemaal vanzelf gaat dat niet. Groothandels moeten de voorraden nogal eens voorschieten, omdat horecabazen simpelweg niet genoeg geld op hun bankrekening hebben staan. Dat heeft branchevereniging Samenwerkende Horeca Groothandels Nederland (SHGN) gezegd tegen BNR Nieuwsradio.

Bier, frisdranken, sauzen, sappen: al deze producten zijn tijdens de horecasluiting over de houdbaarheidsdatum gegaan en ondernemers moeten nu al die voorraden in één keer aanvullen, aldus Hans van der Eijk. Hij is eigenaar van horecagroothandel Hocras en bestuurslid van de SHGN. “Vooral kleinere horecaondernemers kunnen de rekening voor het inkopen van de voorraden niet altijd in één keer betalen.”

Maar de meeste horecazaken slagen er wel in hun nieuwe voorraden in één keer te betalen. BNR sprak ook met Cor Jongens, eigenaar van horecagroothandel VHC Jongens. Hij heeft zijn klanten opgeroepen om ook voorraden in te kopen als ze de rekening nog niet kunnen betalen. “Dan gaan we een regeling treffen. Het is in het belang van iedereen om weer open te gaan en de klanten tevreden te stellen.”

Gerelateerde artikelen