Hoop houdt aan op deal Spyker-Saab

Het nieuwe bod van Spyker Cars op het Zweedse automerk Saab heeft de hoop op redding nieuw leven ingeblazen. Vooral de oprichter en CEO van Spyker Victor Muller en beleggers toonden dinsdag hun geloof in de goede afloop voor het Nederlandse bedrijf.

Het aandeel Spyker noteerde in het eerste handelsuur tot 8,7 procent hoger. Maandag steeg Spyker al bijna 20 procent. Het aandeel heeft de afgelopen weken flink geprofiteerd van de overnamestrijd om Saab. Beleggers geloven blijkbaar nu nog steeds in een overname van het Zweedse automerk door de Nederlandse luxe sportwagenfabrikant.

GM blies de verkoop van Saab en Spyker afgelopen vrijdag nog af. Zondag kwam de autofabrikant uit Zeewolde echter onverwacht met een nieuw bod op de proppen. Daarbij zouden enkele belangrijke struikelblokken zijn weggenomen. Zo zou er niet langer een rol zijn weggelegd voor de Russische mede-eigenaren van Spyker, Vladimir en Alexander Antonov, om de vrees bij GM voor het weglekken van kennis naar Rusland weg te nemen. Spyker gaf GM in eerste instantie tot afgelopen maandagavond de tijd om op het nieuwe bod te reageren, maar liet dat ultimatum varen.

Gerelateerde artikelen