Het gaat heel slecht in de Europese bankensector

Niet alleen met de koers van ABN AMRO: 100.000 ontslagen in de sector, ruim EURO50 miljard aan boetes, enorme verliezen op de beurs… Wat is er aan de hand?

Investeerders beginnen serieus te morren en hun geduld met de bankiers/grootverdieners te verliezen.
 
Sinds het ineenstorten van Lehman Brothers eind 2008 hebben de acht grootste Europese banken 100.000 mensen ontslagen, ze hebben $63 miljard aan boetes betaald voor overtredingen van wet- en regelgeving  en ze hebben hun beurswaarde met $ 420 miljard zien afnemen.
Deutsche Bank alleen al maakte in 2015 €6,8 miljard verlies. Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank en Standard Chartered kregen alle een nieuwe CEO. Maar of zij en hun collega’s erin zullen slagen een passende reactie te formuleren op de lage rente, nieuwe regelgeving en duizenden nieuwe concurrenten is de vraag, stelt Bloomberg.
 

__________________________________________________________________________
Maak kennis met de 100 meest innovatieve en disruptieve FinTech bedrijven van Europa 
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de European Fintech Awards.

__________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen