Het drama van omvallend BCC voltrekt zich in delen

Terwijl de curatoren werken aan doorstart, brokkelt het bedrijf verder af.

De webshop van de failliete elektronicaketen BCC is vanaf maandag gesloten, melden curatoren Joris Lensink en Thijs Hekman in een verklaring. Een product online bestellen is niet meer mogelijk.

  • Vestigingen die nog open zijn houden faillissementsuitverkoop
  • Producten terugbrengen of ruilen niet meer mogelijk
  • 6 partijen geinteresseerd in restanten BCC

De fysieke winkels van BCC die nog wel open zijn, houden vanaf maandag een faillissementsuitverkoop met producten tegen “sterk gereduceerde prijzen”, aldus de curatoren.

Verder melden de curatoren dat producten niet meer teruggebracht of geruild kunnen worden. Vanwege het faillissement kan de elektronicaketen volgens de curatoren namelijk geen geld teruggeven.

57 winkels kwakkelen al jaren

Zo voltrekt het drama van het faillissement zich druppelsgewijs bij BCC. BCC is met 57 winkels, een webwinkel en een bezorg- en installatiedienst een van de grootste elektronica- en witgoedketens van Nederland. Het bedrijf kwakkelt al jaren, en ging vorige maand failliet.

Curatoren bleven zoeken

Het betekende geen directe ondergang voor het concern. De winkels bleven vooralsnog open. Ondertussen gingen de curatoren op zoek naar kopers die een doorstart wilden maken met het witgoedbedrijf.

Zes partijen tonen interesse in restanten BCC

De curatoren die het faillissement moeten afwikkelen, zeggen op dit moment te onderhandelen met zes gegadigden voor diverse bedrijfsonderdelen van BCC. Het zou daarbij concreet gaan om de bezorgdienst Home Delivery & Installation, de webshop met het klantenbestand, en verschillende combinaties van winkels.

Wat het sluiten van de webwinkel en de faillissementsuitverkoop betekent voor een eventuele doorstart van BCC, was maandagochtend nog niet duidelijk.

Lees ook:

 

Gerelateerde artikelen