Herstelt de Nederlandse M & A markt?

Waakhond gromt over groei fusies en overnames
Nederlandse M & A markt herstelt sneller dan wereldwijd

Het aantal deals dat is gesloten in de Nederlandse M&A-markt is het afgelopen jaar sterk gedaald met zo’n vijftien procent, volgens PwC’s Global M&A Industry Trends Outlook 2024. Dit betekent een daling van circa twintig procent ten opzichte van het topjaar 2021. Daarover schrijft de website www.Mena.nl 

  • 71% van Nederlandse CEO’s plant acquisities in de komende drie jaar
  • Bedrijven moeten zich heruitvinden en risico’s proactief beoordelen
  • Verwachting van toename private equity-activiteit in Nederland.

Cornelis Smaal, Private Equity leader bij PwC, merkt op dat terughoudendheid de afgelopen jaren domineerde, maar dit begint te veranderen. In de eerste twee maanden van 2024 is er een duidelijke toename van potentiële transacties te zien, terwijl investeerders druk uitoefenen om bedrijven naar de markt te brengen.

Nederlandse M & A markt herstelt sneller dan wereldwijd

Remco van Daal, verantwoordelijk voor de Deals praktijk bij PwC in Nederland en Europa, benadrukt dat de Nederlandse M&A-markt zich onderscheidt door een stabielere mid-market overnamemarkt. Hij voorspelt dat de Nederlandse markt sneller zal herstellen dan de wereldwijde markt.

Maak kennis met de FM Dag Orakels: stel jouw vragen, deel uitdagende financiële vraagstukken en laat je inspireren door experts en ervaringsdeskundigen. Beleef samen met 300 vakgenoten de 9e editie van FM Dag. Meld je nu aan voor een unieke ervaring op 17 april in Spant! Bussum.

Gerelateerde artikelen