Half miljard extra coronasteun?

Kamer buigt zich vandaag over aanvullende coronasteun voor hardst getroffen bedrijven.

De Tweede Kamer buigt zich vandaag over een nieuw steunpakket van een half miljard euro voor bedrijfstakken die hard geraakt worden door de aangescherpte coronamaatregelen. De ministers Wouter Koolmees van Sociale Zaken, Eric Wiebes van Economische Zaken en Wopke Hoekstra van Financiën komen de plannen verdedigen.

De tegemoetkoming in de vaste lasten waar direct getroffen ondernemers al langer aanspraak op kunnen maken, wordt breder beschikbaar gesteld. Ook bedrijven die indirect last hebben van de coronamaatregelen, mogen er nu een beroep op doen.

De beperkte lockdown die sinds een paar weken van kracht is, treft vooral de horeca zwaar. Ondernemers in die branche kunnen een extra vergoeding krijgen voor de voorraden die zij door de gedwongen sluiting niet meer kunnen gebruiken, en voor aanpassingen die ze tevergeefs hebben gedaan om hun zaak toch open te kunnen houden.

Het kabinet heeft daarnaast extra geld beschikbaar gesteld voor toeleveranciers aan evenementen als kermissen en muziekfestivals. Ook voor de sport en voor theatermakers die zonder overheidssubsidie draaien, is een apart potje vrijgemaakt.

(bron: ANP; foto: Andrew Seaman, Unsplash)

Gerelateerde artikelen