Hackers stelen honderden miljoenen aan crypto bij populaire game

Hackers stelen honderden miljoenen aan crypto bij populaire game
Hackers hebben zo'n 600 miljoen dollar gestolen van blockchainnetwerk Ronin dat gekoppeld is aan de populaire onlinegame Axie Infinity.

 Het zou gaan om een van de grootste crypto-diefstallen tot dusver. De hack gebeurde al op 23 maart, maar werd pas dinsdag ontdekt.

Axie Infinity maakt gebruik van cryptovaluta. De hack gebeurde in een gedeelte van het spel waarvan de software nog niet altijd even betrouwbaar is. Veel van de software wordt niet gecontroleerd, waardoor hackers makkelijk zwakheden in de computercodes kunnen uitbuiten. Met een specifiek stukje software van het spel kan veel cryptovaluta worden verplaatst, maar het is vaak niet duidelijk wie de transacties precies goedkeurt.

Volgens blockchainanalysebureau Elliptic hebben de hackers speciale privésleutels van een aantal van de personen die transacties goedkeuren weten te bemachtigen. Kenners roepen nu op tot het inbouwen van een systeem om ongeoorloofde transacties te kunnen volgen.

Er wordt nu gekeken waar het gestolen geld eventueel naartoe verplaatst wordt. Dat wordt in de gaten gehouden met grote platformen waar cryptovaluta op verhandeld worden en door marktonderzoeker Chainalysis, zegt Ronin in een blogpost. Ronin zegt ook samen te werken met de politie vanwege de diefstal.

In februari vond een soortgelijke diefstal op een ander blockchainplatform plaats. Daarbij werd zo’n 300 miljoen dollar aan cryptovaluta buitgemaakt.

Gerelateerde artikelen